Vacuubrand RC6 chemie HYBRIDE pomp

Combinatie van een dubbeltraps draaischuifpomp met een dubbeltraps membraanpomp. Ideaal geschikt voor vriesdrogers

3 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

De RC6-chemie-HYBRIDE-pomp is een combinatie van een tweetraps roterende schoepenpomp en een tweetraps chemie-membraanpomp voor optimale corrosieweerstand. De membraanpomp houdt het oliereservoir onder vacuüm om de partiële drukken van oplosmiddeldampen op niveaus onder hun condensatiepunten te houden en om de concentratie van zuurstof en corrosieve gassen grotendeels te verminderen.

Daarom heeft de RC6-chemie-HYBRIDE-pomp een veel hoger vermogen tot oplosmiddeldamppompen en weerstand tegen agressieve gassen dan conventionele draaischuifpompen.

PRESTATIE KENMERKEN

- verminderde inwendige corrosie, zelfs bij werken met bijtende dampen
- olieveversing verminderden tot 90% of meer in vergelijking met standaard draaischuifpompen
- uitstekende milieuvriendelijkheid dankzij efficiënt oplosmiddelherstel (accessoireset PC 8 met emissiecondensor of als pompeenheid PC 8)
- meest economische oplossing; in de praktijk is een koude val vaak niet meer nodig.
- voor grote hoeveelheden dampen is een pompeenheid PC 3 / RC 6 met koude val aan de inlaat beschikbaar
- onderhoudsgemak dankzij telescopisch ontwerp

THERMODYNAMISCH FUNCTIONEEL PRINCIPE VAN DE CHEMIE-HYBRIDE POMP

1 - De damp wordt afgezogen bij lage druk en omgevingstemperatuur.

2 - De damp wordt verwarmd tot ongeveer. 60°C door warmte-uitwisseling en compressie in de pomp.

C - Condensatieprobleem met "normale" draaischuifpompen: Op weg naar de atmosferische druk wordt de verzadigingsdampdruk (overgang naar vloeibare toestand) binnen het met olie gevulde gedeelte bereikt. Resultaat: condensatie en corrosie in de pomp; verontreiniging van de olie.

3 - Chemie-HYBRIDE pomp: de chemie-diafragmapomp evacueert de dampen uit het oliereservoir van de rotatiepomp. Onder bedoelde bedrijfsomstandigheden vindt geen condensatie plaats binnen het met olie gevulde deel en in het bijzonder in het oliereservoir. (Elke condensatie die plaatsvindt in de olievrije membraanpomp is veel minder problematisch.) Minder condensatie betekent minder corrosie en schonere olie voor een langere levensduur. In het geval van zure dampen bijvoorbeeld, vermindert evacuatie van het oliereservoir tot 20 mbar corrosie met een factor van ongeveer 50!

terug naar top