Vacuubrand VacuuLan vacuümnetwerk toebehoren

Belangrijke vragen voor de keuze van de juiste artikelen voor uw netwerk:

  • Gewenste vacuüm?
  • Hoeveel afnamepunten?
  • Vacuümregeling aan pomp of in paneel van zuurkast?
  • Wij helpen graag verder 0320-266171

19 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

19 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

VACUU•LAN® Laboratory Vacuum Networks

Een lab-by-lab benadering van wetenschappelijke vacuümsystemen die energie, werkruimte en onderhoud bespaart. Modulaire VACUULAN laboratorium vacuüm netwerken vervangen centrale laboratorium vacuümsystemen en individuele vacuümpompen in nieuwe en gerenoveerde laboratoria.

Laboratoriumvacuüm van betere kwaliteit met VACUULAN® lokale vacuümnetwerken

Het meeste laboratoriumvacuüm is geschikt voor de eenvoudigste taken, zoals filtratie, vaste fase-extractie en afzuigen van vloeistoffen. Het centrale vacuümnetwerk werkt vaak met een druk van 100 - 250 mbar en biedt niet het hoogwaardige, gecontroleerde vacuüm dat nodig is voor wetenschappelijke vacuümtoepassingen zoals het drogen van monsters en verdamping van gewone oplosmiddelen bij temperaturen in de buurt van omgevingsomstandigheden. Speciale vacuümpompen worden aangeschaft als onderdeel van laboratoriumapparatuur om meer veeleisende laboratoriumoperaties te ondersteunen..

VACUU • LAN®-netwerken elimineren het grootste deel van deze duplicatie door een hoogwaardig vacuüm te bieden voor elke laboratorium vacuümafnamepunt. De kleine, lokale pomp in een VACUULAN®-netwerk kan vacuüm tot 2 mbar bieden en daarmee een veel betere capaciteit leveren dan een centraal vacuümsysteem. Met vacuüm op deze niveaus kan zelfs DMF bij bijna kamertemperatuur worden verdampt. Als gevolg van dit uitgebreide vacuümbereik kan een VACUULAN®-netwerk centrale vacuüm- en speciale pompen vervangen voor bijna alle laboratoriumtoepassingen. Met als uitzondering van lyofilisatie of moleculaire distillatie, waarvoor doorgaans een vacuüm van 10-3 mbar nodig is. Hiervoor blijven dan aparte draaischuifpompen noodzakelijk.

Naast de vacuümdrukvoordelen die worden geboden door een VACUULAN®-netwerk, is het vacuüm ook stabieler dan dat van een centraal vacuümsysteem. Met een centraal vacuümsysteem kunnen gebruikers in verschillende laboratoria de ultieme vacuümcapaciteit van het systeem degraderen, evenals plotselinge drukveranderingen veroorzaken wanneer afnamepunten openen en sluiten. Deze drukveranderingen kunnen leiden tot kruisbesmetting tussen laboratoria die zijn aangesloten op het centrale laboratoriumvacuümsysteem. Met VACUULAN®-technologie controleren de kleppen in elke toepassingen wanneer een drukpiek wordt gedetecteerd. De vacuüm omstandigheden in individuele toepassingen worden bewaard totdat het netwerkvacuüm wordt hersteld. 

Vacuüm flexibiliteit

Bij het ontwerpen van een "flexibel" laboratoriumgebouw is het niet ongebruikelijk dat systeemhulpprogramma's worden uitgevoerd naar elke locatie waar mogelijk services in de toekomst nodig zijn, en vervolgens worden beperkt tot die locaties waar geen service vereist is voor de huidige lay-out. Met een centraal vacuümsysteem is dit echt de enige optie. Deze benadering betekent bijna alle kosten van vacuümtoevoer naar elke mogelijke locatie op het moment van de bouw, zelfs als veel van die locaties nooit nodig zullen zijn. Het betekent ook dat de systeempomp en de bouwslang te groot worden om voldoende dampstroomcapaciteit en pompsnelheid te bieden voor alle mogelijke toekomstige gebruikers.

Heel anders kan dit met een VACUULAN®-netwerk. Als u tijdens de ontwerpfase niet zeker weet of vacuüm nodig is in een specifiek laboratorium, hoeft u geen bouwkosten voor vacuüm te maken "voor het geval dat". Een nieuwe locatie op een later tijdstip? Een lokaal VACUULAN®-netwerk kan over een dag of twee worden geïnstalleerd met minimale verstoring van het werk in het laboratorium. Als een VACUULAN®-netwerk eenmaal is geïnstalleerd, kan de mate van controle over elke individuele afnamepunt in een paar minuten (zonder gereedschap) worden gewijzigd, zodat laboratoria gecontroleerde afnamepunten naar behoefte kunnen verplaatsen. Behalve dat alleen wordt geïnvesteerd in de vacuümcapaciteit die op dat moment nodig is, kan een lab worden uitgerust met het meest economische vacuüm op het moment van de bouw. En met de wetenschap dat later meer mogelijkheden kunnen worden toegevoegd, indien nodig.

terug naar top