Olie voor Vacuubrand draaischuifpompen

Speciale olie geschikt voor langdurig gebruik.

8 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Oliën voor draaischuifpomoen

Oliën voor roterende schoepenpompen moeten aan hoge eisen voldoen, vooral bij continue werking:
- lage dampspanning, zelfs bij hoge temperaturen
- uitstekende smerende eigenschappen
- lage olie-terugloop
- uitstekende weerstand tegen veroudering
bestand tegen afbraak
minimale oxidatie

Rotary-vane Pump Oil B

Deze vacuümpompolie heeft uitstekende viscositeitseigenschappen.De goede chemische weerstand, lage dampdruk en de betere stabiliteit bij het verpompen van oxidatiemiddelen zoals zure en alkalische dampen, maakt het superieur in vergelijking met standaard minerale oliën. Deze olie wordt gebruikt voor de eerste vulling van pompen uit de RE / RZ / RC-serie.

Veel gepompte stoffen kunnen de algemene pompolie aantasten, wat leidt tot mechanische problemen. Speciale oliën moeten als preventie worden gebruikt. Speciale oliën kunnen smerende eigenschappen behouden, maar bieden slechts beperkte bescherming tegen corrosie. Het starten van de pompen bij lage temperaturen kan worden belemmerd.

Rotary-vane Pump Oil K 8

Deze olie is speciaal ontworpen voor het verpompen van zure dampen, maar is zeer hygroscopisch en heeft een beperkte capaciteit voor waterdamp.Het alkalische additief wordt tijdens bedrijf verbruikt, waardoor het nodig is om de vloeistof regelmatig te verversen - zelfs als de pomp enkele dagen niet wordt gebruikt.Pompolie K8 heeft niet de lage dampspanning en de viscositeitskenmerken van pompoliesoort B. De pompen zullen daarom het gespecificeerde ultieme vacuüm niet bereiken en starten mogelijk niet goed bij temperaturen <18 ° C.

Perfluoropolyether Oil

Deze synthetische olie heeft een uitstekende chemische weerstand. Daarom wordt het vaak gebruikt voor het verpompen van sterke oxidatiemiddelen (halogeniden, stikstofoxiden, enz.). Aangezien dit type olie niet mag worden gemengd met minerale oliën, moet er vanaf het begin een pomp voor deze olie worden gebouwd. Alle VACUUBRAND draaischuifpomen zijn op aanvraag verkrijgbaar met deze olie. Voor de omschakeling van een bestaande pomp naar deze olie moet de pomp volledig worden gedemonteerd, schoongemaakt en opnieuw gevuld met perfluorpolyetherolie bij VACUUBRAND (prijs op aanvraag).

 

TECHNICAL DATA Vapor pressure (mbar) at operating temperature of pump Flashpoint °C Viscosity at 40°C mm²/sec Density at 20°C g/cm3
Rotary-vane Pump Oil B < 1 x 10-3 264 94 0.87
Rotary-vane Pump Oil K 8 < 5 x 10-3 249 128 0.89
Perfluoropolyether Oil < 3 x 10-5 - 60 1.89

 

ORDERING INFORMATION 0.5l bottle 1l bottle 5l canister 20l canister 200l barrel
Rotary-vane Pump Oil B - 687010 687011 687012 687013
Rotary-vane Pump Oil K 8 - 687100 687101 687102 -
Perfluoropolyether Oil 687600 - - - -
terug naar top